Paarden toerisme

Zelfs het intelligente paard weet kunstgras niet langer te onderscheiden van echt gras

Geplaatst op

Wat veel mensen wellicht niet weten is dat niet zelden een paard gebruikt wordt om bepaalde zaken te beoordelen en te onderzoeken. Een paard is zeer gevoelig en kan snel bepaalde zaken waarnemen. Het is een  bekend gegeven dat paarden wel eens weglopen als ze merken dat een mens niet de waarheid spreekt bijvoorbeeld. Een paard kan meer dan alleen rondjes lopen en over hindernissen springen en heel stiekem wordt het gedrag en daarmee de waarnemingen van een paard bijzonder serieus genomen.

Paard ontdekt niet langer verschil tussen echt gras en modern kunstgras

Om die reden gebruikten de producenten van kunstgras en dan specifiek de producenten van de nieuwste soorten kunstgras paarden om te laten zien hoe levensecht hun product is. De paarden bleven tijdens verschillende activiteiten steeds hetzelfde gedrag vertonen als ze afwisselend en binnen een afgebakende ruimte op afwisselend echt gras en het nieuwste kunstgras hun ding deden. De mening van paarden doet er toe en de kunstgrasleveranciers wisten niet hoe snel ze hun bevindingen aan de buitenwereld moesten melden. Met het gegeven dat paarden geen enkel verschil ontdekken tussen het comfort van echt gras en nep gras is in de ogen van de kunstgrasspecialisten het ultieme bewijs geleverd dat kunstgras tegenwoordig echt niet meer van natuurgras te onderscheiden is. 

Kwaliteit van kunstgras is de laatste jaren veel beter geworden

Het moet gezegd, kunstgras heeft zich de afgelopen jaren ook echt stormachtig ontwikkeld. De kwaliteit is veel beter dan een aantal jaren geleden. Kiezen voor kunstgras is toch al iets wat een aantal grote voordelen biedt vergeleken met kiezen voor echt gras. Zo hoef je met kunstgras het gras nooit meer te maaien en behoort ook kantjes knippen tot het verleden. Sproeien is evenmin noodzakelijk en het gehate werk dat onkruid wieden het is ook niet langer aan de orde. In tegenstelling tot echt gras krijg je geen problemen met te veel zonlicht of juist een vervelende schaduwkant. Met kunstgras heb je heel het jaar door de beschikking over een prachtige groene grasmat. Het feit dat ook paarden kunstgras in de armen gesloten hebben, zegt ook al veel over de voordelen en de kwaliteit van het hedendaagse kunstgras.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je blogs over paarden. Geniet ervan!

Contactgegevens

Via info @ paardentoerisme.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden