Paarden toerisme

Wat zijn de meest geschikte vloeren voor viervoeters?

Geplaatst op

Een leuke vloer uitkiezen is al een lastige kwestie. Het wordt nog lastiger, als je een viervoeter in huis hebt. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van alle soorten vloeren die juist wel of juist niet geschikt zijn, zodat je elke vorm van beschadigingen in je gloednieuwe vloer terechtkomen. Deze overzichtelijke lijst met vloeren maakt het kiezen een stuk gemakkelijker.

Afrader 1: tapijt

Om maar met het ergste geval te beginnen: het tapijt. Wanneer je een allergie hebt voor een tapijt, koop deze dan echt niet. Er zitten nog meerdere redenen achter. In dit type materiaal, blijven namelijk veel haren en stof van je huisdier in hangen. Ook is het stofzuigen van de achterblijfselen erg lastig. Dat komt doordat een tapijt meestal een dik oppervlak heeft.

Afrader 2: houten vloer & glad laminaat

Je ziet het wel voor je: een hond of konijn die heel zachtjes lopen, maar vervolgens uitglijden. De twee type materialen waar we het over hebben zijn de houten vloer en glad laminaat. Een huisdier hebben in combinatie met hout, is slecht. Honden kunnen er zelfs gewrichtsklachten van krijgen.

Aanrader 1: vinyl

Vinyl is een vloersoort die bestendig is tegen klamme temperaturen kan en beschadigingen. Haren die op de grond zijn gevallen, zijn makkelijk op te zuigen. Ook is fijn aan vinyl is, dat er weinig tot geen onderhoud nodig is. En je huisdier glijdt weinig weg. Kortom, er zijn genoeg voordelen.

Aanrader 2: PVC

Niet alleen voor jou maar ook voor je huisdier is PVC geschikt materiaal om je voeten lekker op te warmen. Deze vloer neemt namelijk een temperatuur van de kamer waarin jij je bevindt. Net zoals laminaat, is PVC makkelijk neer te leggen en hoef je weinig te onderhouden.

Aanrader 3: ruw laminaat

De derde en laatste aanrader is ruw laminaat. Wanneer je besluit om te kiezen voor dit type materiaal, krijgt je huisdier meer grip op zijn poten en kan gewoon rondlopen en springen, zonder bij na te denken. 

Ben je op zoek naar iemand die laminaat aanbiedt? Dan is laminaat-plaza.nl de ideale winkel waar je alle soorten laminaat kan vinden en aanschaffen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je blogs over paarden. Geniet ervan!

Contactgegevens

Via info @ paardentoerisme.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden