Paarden toerisme

Tips voor de leukste activiteiten in Amsterdam

Geplaatst op

Rondvaart in amsterdam

Als prachtige stad vol met grachten en eigenzinnige architectuur en meer dan genoeg avontuurlijke activiteiten is Amsterdam perfect voor een weekendje weg. Hier vind je een aantal praktische adviezen, trucs en tips voor een bezoek aan Amsterdam. Hopelijk zijn ze nuttig, of het nu je eerste keer in de stad is, of je honderdste – we hebben immers allemaal af en toe kleine herinneringen nodig!

Let op de fietsers

Overal waar je kijkt, vind je tientallen fietsers die alle kanten op gaan (en met alle snelheden). Voordat je de weg oversteekt, check je dubbel of driedubbel of mensen in Amsterdam met grote snelheid door de stad trappen met de fiets. Als je van plan bent om veel plaatsen te bezoeken terwijl je in de stad bent en je wilt niet de hele tijd fietsen (of lopen), dan kun je overwegen om een openbaar vervoersbewijs voor Amsterdam te kopen.

Fietsen huren

En nu we het toch over fietsen hebben, een van de beste tips voor een bezoek aan Amsterdam die ik je kan geven, is dat je aan een eigen fietsavontuur begint terwijl je in de stad bent! Je kunt gemakkelijk een fiets huren bij een van de vele fietsverhuurbedrijven in de stad.

Wees voorbereid op alle weersomstandigheden (regen, zon en alles daartussenin!)

Wees voorbereid op alle soorten weer als je naar Amsterdam gaat. In de winter kun je sneeuw verwachten, terwijl je in de zomer veel zon kunt verwachten (met af en toe een regenbui).

Neem je camera mee

Veel van de grachtenpanden in Amsterdam dateren uit de periode van de gouden eeuw: ze zijn oud, eigenzinnig en mooi. Je kunt een aantal van deze oude huizen bezoeken in de vorm van huismusea, het fotograferen ervan is een geweldig souvenir.

Ga mee met een rondvaart

Amsterdam is bekend om de mooie grachten en de panden die daar aan liggen. Om de hele stad en alle bezienswaardigheden vanaf een andere kant te bekijken kun je meegaan op een rondvaart door Amsterdam of zelf een boot huren in Amsterdam. Deze tours vertrekken in de buurt van het centraal station en brengen je langs alle mooie plekjes die de stad te bieden heeft.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je blogs over paarden. Geniet ervan!

Contactgegevens

Via info @ paardentoerisme.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden