Paarden toerisme

Steeds meer afgedankte paarden

Geplaatst op

Ben je een echte paardenvriend? En ben je iemand die graag op paardrijden wil of op paardrijden zit? Wat leuk! Echter is de paardensport niet meer zo bekend als vroeger. Ook zijn er steeds meer afgedankte paarden door de jaren heen. Bovendien kunnen deze afgedankte paarden op minder plekken terecht in Nederland. Wil je weten wat de oorzaken hiervan zijn en wat we hieraan kunnen doen? Lees dan verder. 

Oorzaak

Er zijn steeds meer afgedankte paarden. Is dit omdat ze in de paardensport steeds strenger wordt, of omdat ze streven naar het beste van het beste? Dit zal een van de oorzaken kunnen zijn. Maar deze afgedankte paarden zullen ergens heen moeten. Echter zijn daar ook steeds minder plaatsen voor beschikbaar. Dit komt doordat het aantal donaties jaarlijks aan het teruglopen zijn. Hierdoor is er minder vermogen beschikbaar voor het regelen van stalling en onderhoud van de paarden. Bovendien zijn paarden geen goedkope dieren. Voor paarden heb je kosten aan stalling, voer, hoeven, dierenarts en tandarts. Daarnaast hebben de meeste afgedankte paarden ook medicatie nodig. Hierdoor heb je per paard een aardig centje nodig. Wanneer dit niet geregeld kan worden, zullen steeds meer paarden worden afgemaakt. 

Verbeteren 

Om de omstandigheden voor afgedankte paarden beter te maken, zal er dus meer aan donaties moeten worden gedaan. Dit kan gerealiseerd worden door bijvoorbeeld reclame te maken of in actie te komen voor deze dieren. Hierdoor zal er meer geld beschikbaar komen en zullen de verschillende organisatie meer locaties tot hun beschikking kunnen krijgen. Hierdoor zullen ook veel meer paarden terecht kunnen en hoeven er minder paarden naar de slachtbank. 

ANBI 

Dat de situatie verslechterd is niet alleen stichtingen voor het paard opgevallen, maar ook het ANBI. Het ANBI wil ervoor zorgen dat afgedankte paarden opvangen krijgen. Dit wil ANBI doen door middel van opvang, huisvesting en verzorging van de paarden te bevorderen. Door zelf opvang te verzorgen of middelen beschikbaar te stellen waar opvang mogelijk is, wil ANBI het proberen om dit probleem op te lossen. Dit doet ANBI door middel van een actueel beleidsplan. Hierdoor kunnen de afgedankte paarden terecht en krijgen ze de hulp en de middelen die ze nodig hebben. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je blogs over paarden. Geniet ervan!

Contactgegevens

Via info @ paardentoerisme.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden