Paardenvoer

Paarden zijn populaire dieren. Neem alleen al het groot aantal domeinnamen en websites over paarden. Wie weet ben jij zelfs wel de trotse eigenaar of eigenaresse van een paard. Natuurlijk verdient jouw paard het beste paardenvoer. Wat voor soorten paardenvoer bestaan er allemaal en welke is het meest geschikt voor jouw paard? Hieronder lees je alles over paardenvoer voor jouw paard.

Welke soorten paardenvoer bestaan er?

Er zijn verschillende soorten paardenvoer. Enkele van de meest populaire voeders zijn: gekiemde maïs, gerst, tarwe, haver, gerstemout, maïsmeel, gerstemoutmeel, sojameel, haver, gemalen maïs, havermeel, sojaolie, pinda’s, droge gierst, gemalen sojameel en havermeel. Ben jij benieuwd welk type paardenvoer het beste is voor jouw paard? Bekijk online snel de mogelijkheden zodat je van te voren goed kunt bepalen welke paardenvoer het beste is.

Grashooi is goed voor de spijsvertering

Ander populair paardenvoer is grashooi. Dit is vermalen voer dat verschillende mineralen bevat die goed zijn voor de spijsvertering van het paard. Tevens bevat grashooi voldoende mineralen om een paard actief en gezond te houden. Overigens moet je dit type paardenvoer zo vochtig mogelijk houden om het paard voldoende mineralen op te laten nemen. Is het grashooi niet vochtig genoeg, dan neemt het dier minder mineralen op en dat is zonde.

Waar moet je op letten bij het geven van paardenvoer?

Er bestaan op de hele wereld allerlei soorten paarden. Populaire rassen zijn bijvoorbeeld:

  • De Arabier
  • De Engelse Volbloed
  • De Morgan
  • De Appaloosa
  • De Andalusiër

Voedselbehoefte verschilt per paard

Voor elk paard gelden weer andere behoeftes. Natuurlijk kun je daar verschillende websites voor raadplegen die voldoende informatie geven. Wij kunnen je in elk geval vertellen dat de voedselbehoefte van een paard afhankelijk is van hoe actief het dier is. Je hebt namelijk actieve en minder actieve paarden. Over het algemeen hebben actieve en snelle paarden meer grashooi nodig. Het voer veroorzaakt geen temperatuurstijging in de stallen van het paard en de stallen moeten minstens eenmaal per dag worden schoongemaakt. Minder actieve paarden hebben behoefte aan natuurlijk voedsel, waaronder maïs en soja. Kijk daarom altijd hoe intensief jij omgaat met jouw paard.

Pin It on Pinterest