Paarden toerisme

Musea voor vervoermiddelen

Geplaatst op

Vervoersmiddelen zijn door de jaren heen steeds verder getransformeerd naar het gemak wat de mens in de moderne tijd nodig heeft. Transport begon allemaal te voet, vervolgens te paard en hierna zijn er maar meer en meer moderne oplossingen gevonden voor de mens om zich sneller verplaatsbaar te maken.

In Nederland zijn een aantal musea over verschillende vervoersmiddelen bijvoorbeeld het luchtvaart museum Lelystad. Vandaag wordt jij meegenomen door de tijd met korte omschrijvingen van musea in Nederland met betrekking tot vervoersmiddelen.

Levend paardenmuseum Amsterdam

Dit museum staat ook wel bekend als de oudste rijschool van Nederland.  Het museum ligt vlakbij het Leidseplein. In het museum wordt je teruggezogen in de tijd vanaf het begin van de rijschool. Iedere 1e en 3e zondag van de maand is er een demo te zien met paarden.

Fietsmuseum Nijmegen

Dit museum is het enige fietsmuseum dat zich in Nederland bevindt. Hier zijn enorm veel fietsen te vinden, van hele oude fietsen die nog voor het jaartal 1900 zijn gemaakt tot moderne fietsen waar jij misschien nu wel op fietst. In het museum is een enorme collectie aan fietsen aanwezig, en ook erg veel verschillende fietssoorten. Er zijn loopfietsen aanwezig, hoge bi’s en luchtband fietsen.

Louwman museum Den Haag

Dit museum is prachtig voor de autoliefhebbers onder ons. In het museum staan ongeveer 275 pronkstukken aan verschillende automobielen uit diverse delen van heel de wereld. Naast dat het museum prachtig is om er een kijkje te nemen, organiseert het Louwman museum ook af en toe diverse tentoonstellingen

Luchtvaart museum Lelystad

Het luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad is een bekend museum. Dit museum Lelystad trekt ook mensen naar de polder toe om te komen kijken naar en te leren over verschillende vliegtuigen. In het museum Lelystad is ook het eerste gemotoriseerde vliegtuig aanwezig! En nog veel meer verschillende vliegtuigen waarvan je je ogen niet zal kunnen geloven. Ook Batavialand.nl is een leuk museum, dat zich meer bezighoudt met de geschiedenis van zeehandel per schip, het is zeker een kijkje waard in dit prachtige museum Lelystad.

Spoorweg museum Utrecht

Ten slotte heb je nog het spoorwegmuseum in Utrecht, een die niet mag missen op dit lijstje. In het museum ga je stap voor stap langs het proces van de trein door de jaren heen. Je leert hoe de treinen zo belangrijk zijn geworden als dat ze nu zijn. Naast het museum zijn er ook diverse tentoonstellingen en evenementen, een theater en attracties

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je blogs over paarden. Geniet ervan!

Contactgegevens

Via info @ paardentoerisme.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden