Paarden toerisme

Een uitvaartverzekering, biedt deze dekking wanneer ik van mijn paard val?

Geplaatst op

De uitvaartverzekering is een verzekeringsvorm die al jarenlang door veel mensen wordt gebruikt. Een uitvaartverzekering is niet enkel voor jou belangrijk, maar vooral voor de nabestaanden. Er zijn soms echter nogal wat onenigheden of misverstanden over wat een uitvaartverzekering nu wél en niet dekt. In dit artikel gaan we hier wat dieper op in.

Een uitvaartverzekering in het kort.

Een uitvaartverzekering is een verzekering die bedoeld is om de kosten voor een uitvaart te dekken. De verzekerde verzekerd zijn of haar eigen uitvaart. Wanneer de verzekerde dus komt te overlijden, dan zijn de kosten voor een uitvaart gedekt.
Een uitvaartverzekering is er in 2 soorten vormen. Je hebt een naturaverzekering en een kapitaalverzekering. Een naturaverzekering is een verzekeringsvorm waarbij de verzekerde bij de verzekeraar zijn of haar wensen van te voren kenbaar maakt. Aan de hand hiervan wordt er een polis en een premie vastgesteld. Wanneer de verzekerde komt te overlijden dan regelt de verzekeraar de uitvaart volgens de wensen van de verzekerde.

Bij een kapitaalverzekering kunnen er een aantal nabestaanden bij de verzekeraar worden opgegeven. De nabestaanden die zijn opgegeven door de verzekerde krijgen elke een deel van het verzekeringsbedrag uitgekeerd wanneer de verzekerde komt te overlijden. De nabestaanden kunnen dit bedrag dan gebruiken om een goede uitvaart te verzorgen. Je kunt als verzekerde van te voren afspraken maken met de nabestaanden over hoe de uitvaart moet worden geregeld en zij zullen dit dan hoogstwaarschijnlijk zo goed mogelijk te realiseren. Echter, de nabestaanden zijn in geen enkel geval verplicht om van het vrijgekomen bedrag de uitvaart te financieren. Dit is dus wellicht een onveilige keuze wanneer je op een gegeven moment een conflict met een van de opgegeven nabestaanden krijgt.

De dekking van een uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering, ook wel begrafenisverzekering genoemd dekt dus de kosten voor de uitvaart. Op de vraag: Biedt mijn uitvaartverzekering dekking wanneer ik van mijn paard val? Zijn dus diverse antwoorden te geven. Wanneer de klap zo heftig is dat je zou komen te overlijden door de val van het paard, dan biedt de uitvaartverzekering dekking voor de kosten van de uitvaart. Dit is dus voor de nabestaanden belangrijk zodat een goed afscheid voor jou als verzekerde kan worden gewaarborgd.
Wanneer je dus blijvend letsel oploopt doordat je van je paard afvalt, dan biedt een uitvaartverzekering geen dekking voor eventuele ingrepen die gedaan zouden moeten worden als gevolg van blijvend letsel.

Wanneer je zoekt naar een verzekering die dit wél doet, dan zal je richting ander soort verzekeringen moeten denken. Hierbij kun je onder andere denken aan een ongevallenverzekering. De uitkering die je hier krijgt is afhankelijk van de ernst van de situatie, dit is echter een verzekering bedoelt voor blijvende invaliditeit. Wanneer je zoekt naar net iets meer zekerheid, dan is de ziektekostenverzekering een betere optie. Deze verzekering dient de kosten te dekken die je maakt na een ongeval. Voor het eigen risico kun je wel een rekening krijgen, maar je bent in ieder geval zo goed mogelijk gedekt tegen eventuele kosten na een ongeval.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je blogs over paarden. Geniet ervan!

Contactgegevens

Via info @ paardentoerisme.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden