Paarden toerisme

4 tips voor het kopen van een huis in het buitenland

Geplaatst op

Een huis kopen is niet niks. Er komt veel bij kijken en kost veel geld. In Nederland is het kopen van een huis al een heel proces, die je net even moet weten, laat staan als je een huis gaat kopen in het buitenland. Om dit proces goed te laten verlopen helpen we je graag met een aantal tips. 

Bepaal je wensen

Het zoeken naar een huis is lastig, het is daarom handig om na te gaan wat je graag in of bij het huis wilt zien. Vind je het belangrijk dat er bijvoorbeeld plek is voor paarden? Zet deze dan op je wensenlijst. Rank de wensen van minst belangrijk naar meest belangrijk.

Ga echt naar een land toe om huizen te bezichtigen

Ook al kost het veel tijd en wellicht geld, maar het is echt superbelangrijk om een huis die je echt overweegt te gaan bezichtigen. Op deze manier proef je echt de sfeer van de woning en de locatie. Daarnaast kun je goed letten op eventuele gebreken aan het huis. 

Schakel professionele hulp in

Net zoals je in Nederland wellicht een aankoopmakelaar inschakelt en een financieel adviseur voor het regelen van de hypotheek. Er bestaan verschillende makelaars die je vanuit Nederland helpen bij het proces van het kopen van een woning in het buitenland. Wil je bijvoorbeeld een huis kopen in Oostenrijk? Dan kan je de hulp inschakelen van Romex Investments. Zij bieden zelf ook hele mooie woningen en appartementen aan in Oostenrijk. 

Verdiep je in de wetgeving

Wanneer je een huis koopt in het buitenland moet je je goed inlezen in de wetgeving van het desbetreffende land. Schakel eventueel ook hiervoor een partij in het desbetreffende land in die je juridisch advies kan geven. 

Je woning ook af en toe verhuren?

Het verhuren van je woning in het buitenland is mogelijk. Maar ook hier zijn regels aan verbonden. Daarnaast moet je zelf ook rekening houden met het onderhouden en het schoonmaken van de woning en bijvoorbeeld het moment dat mensen de sleutel krijgen voor hun vakantie. Schakel je voor al die zaken iemand in, of is het nodig dat je zelf naar het huis toe gaat? Denk over alle bijkomende zaken goed na. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je blogs over paarden. Geniet ervan!

Contactgegevens

Via info @ paardentoerisme.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden