Paarden toerisme

4 tips als je een mondkapje virus wilt kopen

Geplaatst op

Een mondkapje virus kopen, dat doe je niet zomaar. Er zijn bepaalde regels opgesteld door de overheid met betrekking tot reizen met het openbaar vervoer. Het is dus zaak dat je het juiste mondkapje koopt, in de juiste hoeveelheden en bij een betrouwbaar verkooppunt. Daarom hebben we de volgende tips opgesteld om je te helpen als je een mondkapje virus kopen gaat.

1.      Een niet-medisch mondkapje virus kopen

Allereerst is het goed om duidelijk te stellen dat in het openbaar vervoer niet-medische mondkapjes verplicht zijn gemaakt. Dat is specifiek gedaan zodat er voldoende voorraad overblijft van de medische mondkapjes. Niet-medische mondkapjes werken alleen als iedereen ze draagt, dus vandaar ook de verplichting voor het openbaar vervoer. Ga je een mondkapje virus kopen voor het openbaar vervoer, zorg er dan voor dat dit een niet-medisch kapje is en laat het aanbod medische mondkapjes over aan de professionals.

2.      Kies een betrouwbaar verkooppunt

Er zijn een groot aantal verkooppunten waar je je mondkapje virus kunt kopen, maar deze zijn niet allemaal even betrouwbaar. Al aan het begin van de Coronacrisis doken er overal particulieren op die zelf mondkapjes maken en deze verkopen voor wat extra geld. Het is altijd verstandig om voor een Nederlandse verkoper te kiezen, want deze zijn op de hoogte van wat er in het land speelt en wat de regels zijn. Daarnaast kunnen zij je in je eigen taal vertellen wat de specificaties zijn voor het mondkapje en waarvoor deze te gebruiken is. Andere verkooppunten waar je veilig een mondkapje virus kopen kunt zijn de bekende drogisterijen en grote verkoopplatforms.

3.      Kies voor een stoffen mondkapje

Er zijn stoffen- en wegwerp mondkapjes te koop. De stoffen kapjes zijn opnieuw te gebruiken en dat doe je door ze te wassen op 60 graden en veilig op te bergen. De wegwerp kapjes doe je na gebruik bij het restafval. Stoffen mondkapjes zijn daardoor goedkoper en milieuvriendelijker. Daarnaast kun je ze krijgen in allerlei kleuren en uitvoeringen, zodat ze aansluiten bij je kleding en stijl. Alleen als je niet regelmatig met het openbaar vervoer reist of simpelweg een aantal mondkapjes op voorraad wilt hebben kun je een wegwerp mondkapje virus kopen. Deze zijn ook op het station te vinden, voor het geval je spontaan besluit het openbaar vervoer te nemen.

4.      Koop de juiste hoeveelheid

Iemand die niet regelmatig met het openbaar vervoer reist zal minder mondkapjes nodig hebben dan iemand die er dagelijks mee naar het werk gaat. Hoe meer mondkapjes je koopt, hoe lager de prijs per mondkapje, maar te veel is ook niet goed. Bedenk voor jezelf eerst welk mondkapje virus je kopen wilt en vervolgens hoe vaak je deze wilt gaan gebruiken. Vervolgens kun je goed inschatten hoeveel je nodig hebt en koop je nooit te veel.

Een mondkapje virus kopen zonder risico

Met de bovenstaande vier tips koop je je mondkapjes voor het openbaar vervoer zonder risico en zonder dat je de medische mensen een tekort aandoet. Er zijn voldoende plekken waar je ze kunt kopen. Zo kun jij ook volgens de regels en veilig van het openbaar vervoer gebruik maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je blogs over paarden. Geniet ervan!

Contactgegevens

Via info @ paardentoerisme.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden